[:hr]Dvije fokusne grupa održane su 24. studenog 2017. sa 16 naiskusnijih stručnjaka iz područja socijalnog sustava, zdravstva i pravosuđa u svrhu prikupljanja relevantnih podataka za izradu novog instrumenta vezane uz zaštitu psihosocijalne dobrobiti djece u konfliktnom i razdvojenom roditeljstvu.

Pilot ček liste su napravljene i predstavljene na seminarima “Upravljanje slučajem u zaštiti dobrobiti djece” zajedno s revidiranim postojećim ček listama za procjenu rizika i sigurnosti, kao i poboljšanim instrumenatima za planiranje, praćenje i evaluaciju mjera obiteljsko pravne zaštite. Komentari sudionika su zabilježeni i bit će korišteni za dodatne preinake u skladu s iskustvima iz prakse.

Održano je ukupno 5 seminara na kojima je sudjelovalo 212 stručnjaka iz svih centara za socijalnu skrb Hrvatske. Seminari su održani u sljedećim terminima i gradovima:

  1. i 02. veljače – Zagreb 1
  2. i 09. veljače – Zagreb 2
  3. i 16. veljače – Osijek
  4. i 23. veljače – Rijeka
  5. i 02. ožujka – Zadar

Osim navedenog, 11. siječnja održan je i prvi sastanak programskog savjeta na kojem su predstavljena dosadašnja postignuća programa i komentirani daljnji planovi.[:]