Pinklec – besplatne radionice za djecu rastavljenih roditelja

Pinklec

Centar za djecu, mlade i obitelj Modus organizira besplatne radionice podrške za djecu od 9-12 godina, čiji su roditelji prošli ili prolaze kroz rastavu braka.

Rastava roditelja kod djece redovito stvara brige i dovodi ih u mnoge teške i neugodne situacije. Čak i kada roditelji prođu kroz proces rastave bez otvorenih sukoba, pred njihovu djecu postavljaju se mnogi izazovi. Naročito je kod djece školske dobi izražen socijalni sram, osjećaj neizvjesnosti pred novom situacijom i odnosima, a svoje brige nastoje riješiti sami.

Za djecu koja su doživjela iskustvo kako je biti dijete rastavljenih roditelja organiziramo grupne radionice na kojima ćemo razgovarati, pronalaziti korisna rješenja kroz igru, crtati i slušati priče, gledati filmove, a nastojat ćemo se i zabaviti.

Grupni program Pinklec uključuje 12 susreta, u trajanju od 90 minuta, jednom tjedno. Uključivanju u program prethodi inicijalni razgovor s roditeljima i djecom čija je svrha upoznavanje s voditeljima i dobivanje informacija o obiteljskoj situaciji i poteškoćama te detaljnije informacije o programu.

Više o programu možete pročitati klikom na link: http://dpp.hr/wp-content/uploads/2014/04/Program-Pinklec.pdf

Program će voditi Ivana Bandić, mag.psych. i Luka Juras, mag.psych.

Program će početi tijekom listopada 2020. godine, a točan tjedni termin održavanja će se naknadno dogovoriti, nakon obavljenih inicijalnih razgovora.

Za više informacija i dogovor inicijalnog razgovora nazovite Centar za djecu, mlade i obitelj Modus (01/4826-111 i 095/4826-111) ili nam se javite mailom na modus@dpp.hr.

VAŽNO! Zbog pandemije Covid-19 organizatori će prilagoditi rad sukladno epidemiološkim preporukama te je bitno da se i djeca i roditelji pridržavaju propisanih mjera.