Prelistajte dvije nove brošure o roditeljstvu

unnamed2

Zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekta „Psihosocijalna podrška roditeljima i djeci iz jednoroditeljskih obitelji“, Društvo za psihološku pomoć tiskalo je dvije brošure namijenjene roditeljima iz jednoroditeljskih obitelji. U brošurama je opisano kako bolje komunicirati unutar obitelji, postaviti granice djetetu, graditi bolji odnos, razvijati povjerenje i privrženost s djetetom.

Brošura I dalje smo mama i tata pisana je za roditelje koji su motivirani kroz suradničko roditeljstvo s bivšim partnerom/partnericom osigurati svojoj djeci stabilnost, osjećaj sigurnosti, cjelovitosti i podrške od oba roditelja tijekom odrastanja. Suradničko roditeljstvo znači da bez obzira na završetak partnerskog odnosa i zajedničkog života roditelja oni i dalje nastavljaju zajedno i kroz suradnju odgajati svoju djecu.

Iako ne postoji savršena formula kako dobro odgajati dijete, kao koristan putokaz može poslužiti brošuraBiti (dovoljno dobar) roditelj. U njoj je  opisano kako roditelji u jednoroditeljskim obiteljima mogu njegovati autoritativni stil roditeljstva kroz razvoj kvalitetnog odnosa s djetetom koji se temelji na prihvaćanju, toplini i razumijevanju, postavljanju granica, davanju autonomije i brizi o sebi.

Nadamo se da ćete u brošurama naći nešto za sebe. Preporuke o kojima smo pisali ni u kojem slučaju nisu čarobna, a ni jednostavna rješenja za brojne roditeljske izazove s kojima se sigurno (svakodnevno) suočavate.

Brošure su dostupne za preuzimanje na linkovima:

>> I dalje smo mama i tata

>> Biti (dovoljno dobar) roditelj[:]