Održana završna konferencija projekta FOMEN

247459607_442635930550653_8132305096930818942_n

Završna konferencija projekta FOMEN „O međukulturnoj osjetljivosti, rodnoj jednakosti i prevenciji rodno uvjetovanog nasilja u radu s muškarcima s migracijskom osobnom poviješću“ održana je 27. listopada 2021. u mrežnom obliku.

Konferencija je sudionicima dala pregled projekta FOMEN na europskoj razini, njegovog pristupa i metodologije, te im omogućila da razmotre daljnji tok razgovora o rodnoj jednakosti, međukulturnoj osjetljivosti i prevenciji nasilja u kontekstu migracija. Radionice unutar konferencije stručnjacima su omogućile da međusobno podijele svoja promišljanja o raznim temama sagledavajući širu sliku ovog problema.

FOMEN Focus on Men: Gender Based Violence Prevention Work with Male Migrants dvogodišnji je projekt koji Društvo za psihološku pomoć provodi u suradnji s međunarodnim partnerima, usmjeren na inovativne pristupe prevenciji rodno utemeljenog nasilja među muškim migrantima. Projekt okuplja partnere iz 6 zemalja (Austrija, Grčka, Hrvatska, Italija, Njemačka, Španjolska) koji su razvili program za rad s tražiteljima azila i azilantima u procesu integracije, te edukacijski program za stručnjake koji rade s ovim ciljnim grupama.

Video snimak je dostupan na Youtubeu i stranici projekta FOMEN. Tim projekta FOMEN zahvaljuje se moderatorici Danieli Jauk, svim predavačima, partnerima projekta FOMEN i svim slušateljima, kojih je bilo više od sto, što su svojim sudjelovanjem pridonijeli uspjehu konferencije.