Donacije za pružanje psihološke pomoći u Sisačko-moslavačkoj županiji

markus-spiske-ls2rTqdQcoA-unsplash

Mobilni timovi psihologa za krizne intervencije Društva za psihološku pomoć i Hrvatskog društva za traumatski stres, u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, svakodnevno volonterski pružaju psihosocijalnu pomoć stanovništvu pogođenom potresom. Psihosocijalna podrška je oblik pomoći pojedincima i obiteljima koji su preživjeli traumatsko iskustvo, zbog čega su uznemireni. U našem je timu 30 psihologa-volontera koji su posebno educirani za pružanje stručne podrške nakon katastrofa. Oni svakodnevno borave na terenu kako bi ova vrsta pomoći bila dostupna svima kojima je potrebna. Očekuje se da će ovim intenzitetom to biti potrebno još barem dva mjeseca.

Za pokrivanje konkretnih troškova odlaska na teren, poput goriva za osobne automobile koje koriste naši mobilni timovi, nedostaju nam sredstva. Zato se obraćamo s pozivom za donacije u bilo kojem iznosu koje će biti korištene isključivo  za pokrivanje terenskih troškova mobilnih timova naših volontera. Dnevni trošak dva automobila samo za gorivo iznosi 380 kuna, a kako nam je cilj nastaviti pružati psihosocijalnu podršku ovim intenzitetom, ciljani iznos koji nastojimo prikupiti za ovu svrhu je 23.000 kuna.

Kako se uključiti?

Akciju možete podržati uplatom na humanitarni račun Društva za psihološku pomoć, uz naznaku “Potpora mobilnim timovima SMŽ”.

Podaci za uplatu

IBAN: HR5224020061500093519
Model: 00
Poziv na broj: OIB uplatitelja
Svrha: Ime i Prezime uplatitelja – Potpora mobilnim timovima SMŽ
Nositelj računa: Društvo za psihološku pomoć, Kneza Mislava 11, 10 000 Zagreb