Antonija

Antonija Vrdoljak

Bavi se pitanjima integracije i socijalnog uključivanja djece izbjeglica u osnovnim školama. Ima dugogodišnje iskustvo grupnog preventivno-socijalizacijskog rada s djecom osnovnoškolske dobi, a u savjetodavnom se radu orijentira na probleme i izazove s kojima se susreću mladi i odrasli.

Završeni studij

  •  Studij psihologije, Filozofski fakultet, Zagreb

 

Dodatne edukacije

  • poslijediplomski doktorski studij psihologije (Filozofski fakultet)
  • drugi stupanj edukacije iz kognitivno-bihevioralnih terapija pri Hrvatskom udruženju za bihevioralno-kognitivne terapije (HUBIKOT)
  • trening iz terapije usmjerene na suosjećajnost

 

Područje rada

Trenutno je zaposlena na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta, gdje se bavi pitanjima integracije i socijalnog uključivanja djece izbjeglica u osnovnim školama. Ima dugogodišnje iskustvo grupnog preventivno-socijalizacijskog rada s djecom osnovnoškolske dobi, a u savjetodavnom se radu orijentira i na probleme i izazove s kojima se susreću mladi i odrasli.

Studij psihologije upisala sam zbog želje za pomaganjem drugima te zbog interesa za ljude – za ono što nam je svima zajedničko, ali i ono po čemu je svatko od nas poseban i drugačiji. Kroz proces savjetovanja želim upoznati klijente, razumjeti njihove poglede na život i pokušati im olakšati nošenje sa životnim izazovima kroz pružanje podrške i pažnje te korištenje provjerenih psiholoških alata za osnaživanje i aktivno suočavanje s teškoćama.