Dea Ajduković

Dea Ajduković

Teme vezane uz zdravstvo i mentalno zdravlje mladih - pružanje neposredne psihološke i psihoterapijske podrške mladima i osobama oboljelima od teških i kroničnih bolesti, supervizija i edukacija zdravstvenog osoblja, istraživački rad koji doprinosi zagovaranju javnih politika u zdravstvu koje prepoznaju mentalno zdravlje kao neizostavan aspekt cjelokupnog zdravlja i liječenja.

Završeni studij

  • Studij psihologije, Filozofski fakultet, Zagreb

 

Dodatne edukacije

  • Edukacija iz geštalt psihoterapije
  • Specijalistički poslijediplomski studij supervizije psihosocijalnog rada
  • Emotionally focused couple therapy (EFCT)

 

Područje rada

Teme vezane uz zdravstvo i mentalno zdravlje mladih – pružanje neposredne psihološke i psihoterapijske podrške mladima i osobama oboljelima od teških i kroničnih bolesti, supervizija i edukacija zdravstvenog osoblja, istraživački rad koji doprinosi zagovaranju javnih politika u zdravstvu koje prepoznaju mentalno zdravlje kao neizostavan aspekt cjelokupnog zdravlja i liječenja.

Za psihoterapijski rad sam postala zainteresirana tijekom studija psihologije kad sam i sama kao klijentica u psihoterapiji doživjela koliko ona može pomoći da živim zadovoljnije i ugodnije sa samom sobom i drugima. Moj je osnovni zadatak stvoriti sigurno i poticajno okruženje koje klijentima omogućuje da u psihoterapiji i u svakodnevnom životu upoznaju, prihvaćaju i mijenjaju svoj način bivanja.