Stanković_N

Nikolina Stanković

U svom profesionalnim radu je usmjerena na marginalizirane i deprivilegirane skupine u društvu te psihosocijalnu podršku u krizama velikih razmjera.

Završeni studij:
  • Studij psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu
Dodatne edukacije:
  • Poslijediplomski doktorski studij psihologije
Područje rada:
  • U svom profesionalnim radu, Nikolina je usmjerena na marginalizirane i deprivilegirane skupine u društvu te psihosocijalnu podršku u krizama velikih razmjera. Trenutno je zaposlena Na Filozofskom fakultetu gdje se bavi pitanjima školske integracije djece izbjeglica. Dosadašnje znanstveno-istraživačko i praktično iskustvo vezano je uz direktan savjetodavni rad i pružanje individualne i grupne psihosocijalne podrške tražiteljima međunarodne zaštite u Hrvatskoj. Bila je suradnica na nekoliko međunarodnih i domaćih znanstveno-istraživačkih projekta na Odsjeku za psihologiju koji su se bavili mentalnim zdravljem izbjeglica, stavovima domicilnog stanovništva prema izbjeglicama, manjinskim obrazovanjem u podijeljenim zajednicama te psihosocijalnim oporavkom nakon kriza velikih razmjera.
  • Volontira u programima psihosocijalne podrške Hrvatskog Crvenog križa za koji provodi edukacije za volontere u području psihosocijalne podrške u katastrofama te je urednica publikacije za volontere koji su pružali telefonsku podršku tijekom pandemije koronavirusa. Članica je Hrvatske psihološke komore.
  • U sklopu Društva za psihološku pomoć i centra Modus provodila je treninge za mlade migrante na temu rodno-uvjetovanog nasilja u sklopu projekta FOMEN. U savjetodavnom radu prvenstveno je usmjerena na pružanje podrške osobama migrantskog porijekla.

Osobno iskustvo migracije je važan pokretač moje želje da budem podrška i oslonac osobama koje se nalaze na novom početku svog života.