[:hr]EMDR – nova usluga u Centru Modus[:]

slika za emdr

[:hr]EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) je skraćenica za integrativnu psihoterapijsku metodu „Desenzibilizacija i reprocesiranje pokretima očiju“. Ovo je model psihoterapije koja ponekad može riješiti dugotrajne i teške probleme u nekoliko terapijskih sastanaka (prosjek je 3-6). Osnovala ju je Amerikanka Francine Shapiro 1987. i prvenstveno je namijenila za liječenje od poremećaja uzrokovanih različitim životnim traumama, a koji uključuju različite fobije, strahove, toksički i kronični stres, afektivne poremećaje kao što su anksioznost, depresije te probleme nedostatka samopoštovanja i samopouzdanja u osobnim ili profesionalnim aspektima života. EMDR pomaže osobama stvoriti jasniju i pozitivniju sliku samih sebe i realnosti, a emocionalni problemi iz prošlosti kao što su uspomene i negativna iskustva prestaju ometati njihove živote u sadašnjem trenutku jer ih se kroz EMDR terapiju nadomješta s osjećajem unutarnjeg mira, olakšanja, zadovoljstva i prihvaćanja samih sebe.

EMDR terapiju u Centru Modus provodi dr. sc. Dunja Pačirski – certificirana EMDR terapeutkinja (EMDRIA) koja je svoje obrazovanje i profesionalno iskustvo stekla u SAD-u gdje je proteklih dvadeset godina radila s djecom, adolescentima i odraslima s raznim problemima kao što su anksioznost, depresija, PTSP, ovisnosti, nedostatak samopouzdanja, interpersonalne teškoće, itd. Također, dr. sc. Pačirski je facilitirala brojne grupne terapije, edukacije i radionice iz tematika vezanih uz psihoterapeutske metode u liječenju trauma (TF-CBT, EMDR), psihosocijalne intervencije za liječenje od zloupotrebe alkohola i supstanci te strategije smanjenja razine stresa kao što su mindfulness vještine, bihevioralno zdravlje i holistički pristup promicanju emocionalno zdravog života.

Za više informacija i dogovor termina inicijalnog razgovora javite se na brojeve telefona 01/4826-111 i 095/4826-111 ili slanjem upita na e-mail: modus@dpp.hr. Savjetovalište Centra za djecu, mlade i obitelj Modus radi od ponedjeljka do petka, od 9-20 sati.

Pročitajte opširnije o EMDR terapiji klikom ovdje.[:]