Grupne aktivnosti za osobe starije životne dobi

IMG-20230329-WA0014

Grupne aktivnosti za osobe starije životne dobi odvijaju se prema planu.

Ususret ljetu polaznici grupnog programa jačanja socio-emocionalnih kompetencija kojeg provodimo u suradnji s Caritasom Zgrebačke nadbiskupije aktivno su sudjelovali u kineziološkoj radionici Tjelesna aktivnost za život.

Kineziolog i trener Tin Veljača uz pomoć dostupnih rekvizita uputio je sudionike kako održavati tjelesnu formu u starijoj životnoj dobi. Osim zanimljive prezentacije vježbi, polaznici su dobili i korisne naputke o zdravijoj prehrani. Ljetnu pauzu od radionica dočekat će aktivni i fit te sasvim sigurno uz puno guštanja i opuštanja.

S dolaskom toplijih dana polaznici grupnog programa kognitivnog osnaživanja u prostoru Gerontološkog centra Doma za starije osobe Trnje privode svoje druženje kraju. Na posljednjem okupljanju dobro su „zagrijali stolce” učeći o znamenitostima Lijepe naše i grada Zagreba. Zadovoljni su svojim napretkom i rado izvlače pokojeg asa iz rukava kada su tehnike učenja u pitanju. Još svega par radionica do 20. susreta kada ih, posve zasluženo, čeka uručenje diploma za uspješno završeni kognitivni trening kao i „maturalna zabava”.

Oba programa se odvijaju u sklopu projekta „Psihosocijalnim aktivnostima i edukacijom u zajednici do prevencije institucionalizacije starijih osoba“. Riječ je o dvogodišnjem projektu s rokom provedbe od 1. studenog 2021. do 1. studenog 2023. godine. Nositelj projekta je Društvo za psihološku pomoć, a partneri su Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Dom za starije osobe Trnje te Grad Zagreb. Ukupna vrijednost projekta iznosi 746.584,23 kn, s ukupnim iznosom bespovratnih sredstava od 746.584,23 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Društva za psihološku pomoć.