Letak “Što je psihosocijalno savjetovanje?”

Untitled design

Svatko se ponekad može naći u situaciji koju ne može riješiti sam ili uz pomoć ljudi koji ga okružuju.

Ako želite

  • osjećati se bolje
  • ostvarivati uspješnije odnose s drugim ljudima
  • upoznati i razumjeti sebe
  • prevladati poteškoće
  • povećati kvalitetu života

potražite podršku stručnjaka kroz dostupnu uslugu psihosocijalnog savjetovanja.

Što je psihosocijalno savjetovanje?

Psihosocijalno savjetovanje je niz postupaka i aktivnosti kojima se, od strane za to educiranih stručnjaka-savjetovatelja, pruža pomoć pojedincima u prevladavanju poteškoća, ali i podrška u nepovoljnim životnim okolnostima. Cilj psihosocijalnog savjetovanja je razvoj osobnih mogućnosti i odgovornog odnosa prema sebi, obitelji i društvu, osnaživanju za promjenu te unaprjeđenju mentalnog zdravlja i kvalitete života.

Savjetovanje je namijenjeno svima koji se žele bolje upoznati, razvijati sebe kao osobu, stvoriti i održavati kvalitetnije odnose, lakše se snaći u novim životnim ulogama ili prevladati poteškoće u postojećima. U savjetovanje se mogu uključiti sve osobe, neovisno radi li se o djeci, mladima ili odraslim osobama.

Kome se obratiti?

Mreža psihosocijalnih savjetovališta za korisnike u riziku trenutno okuplja 14 udruga iz Zagreba i Karlovca koje pružaju usluge psihosocijalnog savjetovanja: Ambidekster Klub, Društvo za psihološku pomoć, Hrabri telefon, Iskra CES, Krijesnica, Psihološki centar Tesa, rehabilitacijski centar za stres i traumu, Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, Sve za nju, Udruga roditelja Korak po korak, Udruga za unapređenje kvalitete života „Karika“ Karlovac, Udruga Zvončići, Udruženje Djeca prva i Ženska grupa Karlovac „Korak“. Članice Mreže uslugu psihosocijalnog savjetovanja omogućuju bez financijske naknade za građane u riziku koji udovoljavaju određenim uvjetima.

U okviru projekta „Razvoj mreže psihosocijalnih savjetovališta za korisnike u riziku“ čiji je nositelj Društvo za psihološku pomoć, tiskan je informativni letak o dostupnosti usluge psihosocijalnog savjetovanja.

>> Letak je dostupan na poveznici: Što je psihosocijalno savjetovanje? 

Ukupna vrijednost projekta „Razvoj mreže psihosocijalnih savjetovališta za korisnike u riziku“ iznosi 149.999,40 €, od čega je 149.999,40 € osigurano kroz financijsku podršku Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Društva za psihološku pomoć i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.