Okrugli stol – Dostupnost usluga psihosocijalne podrške Okrugli stol – Dostupnost usluga psihosocijalne podrške

okruglistol

Društvo za psihološku pomoć u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta rizičnih obitelji za uspješnije rješavanje obiteljskih kriza i problema“ organizira okrugli stol koji će se održati 24.10.2014., u 13.00 sati, u prostorijama Centra za djecu, mlade i obitelj Modus, Kneza Mislava 11 (dvorište lijevo), Zagreb.

Društvo za psihološku pomoć punih 10 godina kontinuirano provodi Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj centra Modus u sklopu kojeg se, za stanovnike Grada Zagreba i okolice pružaju usluge savjetovanja i psihoterapije (individualne, obiteljske, partnerske). Uslijed pojačavanja aktualne ekonomske krize, povećanja nezaposlenosti i sve češćih poteškoća u usklađivanju radne i obiteljske uloge unatrag nekoliko godina, pokazuje se da je potreba za savjetodavnom i terapijskom podrškom sve veća te nadilazi kapacitete savjetovališta dostupnih u Gradu Zagrebu.  Stoga građani sve češće spominju  da se ne nose kvalitetno s postojećim poteškoćama, probleme u interpersonalnim odnosima, slabljenje osobnih vrijednosti te pesimistično gledanje na budućnost. Dugoročne posljedice  ovakve situacije uključuju dodatne troškove za zdravstveni sustav RH od otprilike 45 milijuna EUR godišnje, dugotrajniju radnu nesposobnost građana koji imaju psihičkih poteškoća,  dugotrajno korištenje psihotropnih lijekova – prosječna godišnja potrošnja  je više od 10 milijuna kutija psihotropnih lijekova iz kruga antidepresiva i anksiolitika…

Povodom opisane situacije okupljeni stručnjaci iz gradskih i državnih institucija te organizacija civilnog društva koje sudjeluju u pružanju psihosocijalne podrške građanima će na okruglom stolu  razgovarati o mogućnostima poboljšanja dostupnosti  savjetodavnih i psihoterapijskih usluga svim građanima grada Zagreba.Postoje mnoge varijacije odlomaka iz Lorem Ipsum-a, ali većina je pretrpjela kojekakve promjene s dodanim humorom, ili nasumičnim riječima koje nikako tu ne spadaju. Ako trebate koristiti Lorem Ipsum, morate biti sigurni da tekst ne sadrži skrivene nepodobne riječi ili fraze. Lorem Ipsum generatori na Internetu većinom ponavljaju zadane odlomke po potrebi, što ovaj naš čini prvim pravim generatorom na Internetu. Mi koristimo riječnik od 200 latinskih riječi, u kombinaciji s nekoliko modela rečeničnih struktura, da bi generirali Lorem Ipsum koji izgleda razumno. Stoga je Lorem Ipsum s ove stranice uvijek bez ponavljanja, bez dodanog humora ili nekaraketerističnih riječi.

Postoje mnoge varijacije odlomaka iz Lorem Ipsum-a, ali većina je pretrpjela kojekakve promjene s dodanim humorom, ili nasumičnim riječima koje nikako tu ne spadaju. Ako trebate koristiti Lorem Ipsum, morate biti sigurni da tekst ne sadrži skrivene nepodobne riječi ili fraze. Lorem Ipsum generatori na Internetu većinom ponavljaju zadane odlomke po potrebi, što ovaj naš čini prvim pravim generatorom na Internetu. Mi koristimo riječnik od 200 latinskih riječi, u kombinaciji s nekoliko modela rečeničnih struktura, da bi generirali Lorem Ipsum koji izgleda razumno. Stoga je Lorem Ipsum s ove stranice uvijek bez ponavljanja, bez dodanog humora ili nekaraketerističnih riječi.Postoje mnoge varijacije odlomaka iz Lorem Ipsum-a, ali većina je pretrpjela kojekakve promjene s dodanim humorom, ili nasumičnim riječima koje nikako tu ne spadaju. Ako trebate koristiti Lorem Ipsum, morate biti sigurni da tekst ne sadrži skrivene nepodobne riječi ili fraze. Lorem Ipsum generatori na Internetu većinom ponavljaju zadane odlomke po potrebi, što ovaj naš čini prvim pravim generatorom na Internetu. Mi koristimo riječnik od 200 latinskih riječi, u kombinaciji s nekoliko modela rečeničnih struktura, da bi generirali Lorem Ipsum koji izgleda razumno. Stoga je Lorem Ipsum s ove stranice uvijek bez ponavljanja, bez dodanog humora ili nekaraketerističnih riječi.