On-line izdanje knjige Stres, trauma, oporavak

stres, trauma, oporavak

U ovo nemilo doba stresa i trauma mnogo je kolegica i kolega posegnulo za našom ratnom knjigom Stres, trauma, oporavak. Izdanje je davno rasprodano, knjižnice imaju gdjegdje koji primjerak. Čak i autori i članovi DPP-a kažu da su ostali bez svog zadnjeg primjerka, jer su ga posudili, pa im se nikad nije vratio.

Nakon prvog izdanja 1996. godine, prve „slave“, života na popisima literature za razne kolegije na Zagrebačkom sveučilištu te brze rasprodaje, velik dio autora i članova DPP-a okupio se 2004. s idejom da napravimo drugo dopunjeno i izmijenjeno izdanje. U tih osam godina bili smo svašta novog naučili i isprobali i bilo nas je nekako sramota da naprosto pretisnemo izdanje koje je u doslovnom i prenesenom smislu bilo ratno. No, želje i htijenja su jedno, a realni život koji nas je nosio na razne druge strane i projekte drugo, pa se to novo izdanje nikada nije dogodilo.

Sad već pomireni s tim da ga neće biti, autori i upravni odbor DPP-a odlučili su u online izdanju ponuditi knjigu svima kojima treba. A takvih je u ovo korona i potres vrijeme mnogo. Ne morate više imati osjećaj nelagode zato što fotokopirate, možete preuzeti i otisnuti sebi dio koji vam treba. Ono što vas molimo je da navedete naziv knjige kad je citirate ili prenosite, bilo u pisanom ili usmenom obliku.

Ovo online izdanje je naš poklon i podrška svim kolegicama i kolegama koji danas brinu o oporavku ljudi i jačanju njihovih načina nošenja sa stresom i traumom.

Sretno vam i uspješno bilo!

Jasenka Pregrad i autori knjige

>> Preuzmite knjigu Stres, trauma, oporavak