Kreću prijave za program izobrazbe voditelja psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji

PSTN edukacija

Društvo za psihološku pomoć otvara prijave za program izobrazbe voditelja psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji.

Izobrazba za stručno usavršavanje voditelja Psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji je namijenjena stručnjacima koji će provoditi ovu zaštitnu mjeru koja je predviđena Zakonom o zaštiti od nasilja u obitelji, odnosno sigurnosnu mjeru psihosocijalne terapije predviđene Kaznenim zakonom, kao i mjerom obiteljsko-pravne zaštite kao socijalne usluge.

Psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji je intervencija koja služi zaustavljanju i sprječavanju nasilničkog ponašanja u obitelji te na taj način pridonosi zaštiti i sigurnosti žrtava nasilja, koje su u daleko  najčešće  žene i djeca. To se postiže uključivanjem počinitelja nasilja u strukturirani kognitivno-bihevioralni tretman koji mu pomaže steći uvid i prihvatiti odgovornost za vlastito nasilno ponašanje, usvojiti samokontrolu ponašanja, naučiti socijalne vještine i promijeniti uvjerenja koja pridonose održavanju nasilnog odnosa. Stoga je psihosocijalni tretman u  izravnoj funkciji zaštite članova obitelji u kojoj ima nasilja i povećanja njihove sigurnosti.

Seminari će se održati u sljedećim terminima:

Prvi: od 2. do 4. prosinca 2021.

Drugi: od 13. do 15. siječnja 2022.

Treći: od 17. do 19. veljače 2022.

Četvrti: od 17. do 19. ožujka 2022.

Nastava se održava uživo u Zagrebu tijekom 12 nastavnih dana, podijeljenih u četiri trodnevna seminara po 8 sati nastave. Seminari se održavaju od četvrtka do subote, jednom mjesečno, načelno od 9,00 do 17,00 sati, u prostorijama Društva za psihološku pomoć, Kneza Mislava 11 (ulaz iz dvorišta).

Za sudjelovanje na edukaciji potrebno je imati EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.

Prijave i cijena

Prijave se zaprimaju putem obrasca za prijavu dostupnog na poveznici:

https://forms.gle/SMxxzwpxJ8QbLWsC7

Cijena po polazniku/ici iznosi 11.000 kuna, uključujući PDV.

Cijena je formirana na temelju izračuna za grupu od 13-16 polaznika. U slučaju manje prijava, zainteresirani će biti obaviješteni o veličini grupe te upitani pristaju li na novodefiniranu uvećanu cijenu.

Detaljne informacije o izobrazbi dostupne su na poveznici.