Pinklec – grupni program za djecu rastavljenih roditelja (2024)

PINKLEC (2)

Centar za djecu, mlade i obitelj Modus organizira besplatne radionice podrške za djecu starosti 8-12 godina, čiji su roditelji prošli ili prolaze kroz rastavu braka.

Rastava roditelja kod djece redovito stvara brige i dovodi ih u mnoge teške i neugodne situacije. Čak i kada roditelji prođu kroz proces rastave bez otvorenih sukoba, pred njihovu djecu postavljaju se mnogi izazovi. Naročito je kod djece školske dobi izražen socijalni sram, osjećaj neizvjesnosti pred novom situacijom i odnosima, a svoje brige nastoje riješiti sami.

Za djecu koja su doživjela iskustvo kako je biti dijete rastavljenih roditelja organiziramo grupne radionice na kojima ćemo razgovarati, pronalaziti korisna rješenja kroz igru, crtati i slušati priče, gledati filmove, a nastojat ćemo se i zabaviti.
Program je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Više o programu možete pročitati klikom na link: PINKLEC_2024, a za dodatne informacije i dogovor inicijalnog razgovora nazovite Centar za djecu, mlade i obitelj Modus na 01/4826-111 ili nam se javite mailom na modus@dpp.hr. ili putem obrasca

Prijave su otvorene do 20. veljače 2024.