Poziv na predstavljanje aktivnosti za osobe starije životne dobi

Seniori završna konf (1200 x 600 px)

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na predstavljanje aktivnosti za osobe starije životne dobi u okviru završne konferencije projekta „Psihosocijalnim aktivnostima i edukacijom u zajednici do prevencije institucionalizacije starijih osoba“ u organizaciji Društva za psihološku pomoć i partnerskih organizacija na projektu – Grada Zagreba, Doma za starije osobe Trnje i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Konferencija će se održati u četvrtak 26. listopada 2023. godine u Kući Europe, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb, u vremenu od 10 do 13h.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta te specifični programi za osobe starije životne dobi razvijeni u okviru projekta – grupni program jačanja socio-emocionalnih kompetencija i grupni program kognitivnog osnaživanja. Projektni partneri Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Dom za starije osobe Trnje i Caritas Zagrebačke nadbiskupije predstavit će usluge i aktivnosti namijenjene osobama starije životne dobi. Društvo za psihološku pomoć također će prezentirati daljnje aktivnosti za osobe starije životne dobi koje nastavlja provoditi po završetku projekta uz potporu nacionalnih donatora.

Program konferencije dostupan je na poveznici

Ako ste zainteresirani prisustvovati konferenciji i upoznati se s dostupnim uslugama i aktivnostima namijenjenima osobama starije životne dobi, pozivamo Vas da se prijavite putem maila viktorija@dpp.hr, pozivom na broj 095 4826 111 ili ispunjavanjem Google obrasca na linku: https://forms.gle/AuMogRbsfr9xdGk39  do ponedjeljka 23.10.2023.

Broj mjesta je ograničen te Vas molimo da, ako namjeravate sudjelovati, prijavu podnesete pravovremeno.

Cilj projekta „Psihosocijalnim aktivnostima i edukacijom u zajednici do prevencije institucionalizacije starijih osoba“ je ponuditi psihosocijalne aktivnosti osobama starije životne dobi (65 godina i više) u Gradu Zagrebu te povećati kompetencije za rad sa starijim osobama kod gerontodomaćica i volontera, a u svrhu prevencije institucionalizacije starijih. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda, kroz Poziv „Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.088,76 EUR, s ukupnim iznosom bespovratnih sredstava od 99.088,76 EUR.  Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Društva za psihološku pomoć.