[:hr]Poziv na tribinu “Psihološka podrška za izbjeglice”[:]

[:hr]Društvo za psihološku pomoć (DPP) poziva sve zainteresirane studente i diplomirane stručnjake pomagačkih zanimanja te studente i diplomirane stručnjake za strane jezike i sve koje zanima, na tribinu „Psihološka podrška za izbjeglice„ koja će se održati 17. lipnja 2015. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u dvorani A229, s početkom u 16.00 sati. Tribina se održava u okviru Tjedna izbjeglica u organizaciji Koordinacije za integraciju izbjeglica.

Savjetovanje i psihoterapija za izbjeglice specifični su po tome što se provode uz prisutstvo i posredovanje prevoditelja. Prijevod u psihoterapiji uključuje neke posebne zahtjeve za prevoditelje i pomagače s obzirom da jezik u psihoterapiji nije samo komunikacijski već i dijagnostički alat.

S kojim se zahtjevima susreću pomagači i prevoditelji, kako uopće pružati podršku izbjeglicama te koje su perspektive pružanja psihološke podrške izbjeglicama u Hrvatskoj, ispričat će voditeljica Centra za djecu, mlade i obitelj Modus Martina Čarija,  psihologinje centra Modus Kristina Perišić i Lana Gjurić te prevoditelji koji rade na nedavno pokrenutom projektu.

Tribinu moderira Jelena Heštera.[:]