[:hr]Projekt Društva za psihološku pomoć nominiran za nagradu za društvene inovacije[:]

DPP & ActNow Story books for youth

[:hr]SozialMarie – Prize for Social Innovation najstarija je europska nagrada za društvene inovacije, a ove je godine nominiran i projekt koji Društvo za psihološku pomoć provodi u partnerstvu s bečkom neprofitnom organizacijom Act Now (https://www.act-n-o-w.com/)

Projekt Trauma Surviving and Hope usmjeren je prema mladima kojima je otežan pristup psihosocijalnoj podršci kao što su npr. mladi u migraciji. U tu je svrhu razvijena serija edukativnih brošura o posttraumatskom stresu koje tinejdžeri mogu samostalno koristiti, dostupnih za preuzimanje putem linka https://www.act-n-o-w.com/trauma-support/booklets/. Projekt je Društvo za psihološku pomoć pilotiralo u Hrvatskoj, te je među gotovo 300 prijavljenih projekata pilot projekta u Hrvatskoj odabran u uži krug od 34 projekta među kojima će odabrati i nagraditi 15 projekata koji se posebno ističu na području društvenih inovacija.

Nagrada SozialMarie – Prize for Social Innovation ove se godine dodjeljuje po 16. put, a 1. svibnja saznat ćemo popis projekte koji će primiti nagradu.

Popis svih nominiranih dostupan je na linku: www.sozialmarie.org/hr/projects[:]