Završena serija seminara za zdravstvene djelatnice na temu međusektorske suradnje

Prošloga je tjedna održan posljednji u nizu seminara namijenjenih zdravstvenim voditeljicama u vrtićima i patronažnim sestrama u domovima zdravlja pod nazivom ,,Prepoznavanje i procjenjivanje razvojnih rizika i sigurnosti djece: Pretpostavka unapređenja međuresorne suradnje u zaštiti dobrobiti djece” u sklopu projekta ,,Sustavna podrška obiteljima s djecom – Procjenjivanje i smanjivanje rizika za dobrobit djece“. Time je završena serija od 6 seminara za zdravstvene djelatnice na temu međuresorne suradnje na kojima je sudjelovalo ukupno 237 zdravstvenih djelatnica. To ukupno čini 15 seminara održanih na temu međusektorske suradnje u posljednjih 8 mjeseci.

Sudionice su prošle kroz dodatnu obuku o primjeni Lista za procjenu sigurnosti te Listu za procjenu razvojnih rizika kod djece, a poseban naglasak bio je na suradnju vrtića i domova zdravlja s lokalnim centrima za socijalnu skrb. Gošće predavačice socijalne radnice bile su Anica Katačić (CZSS Zagreb, podružnica Dubrava) i Alenka Aladrović Deklman (CZSS Osijek), a voditeljice su bile prof. dr. sc. Marina Ajduković (Društvo za psihološku pomoć, voditeljica projekta ) te dr. sc. Mara Županić za Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.

U sklopu projekta ,,Sustavna podrška obiteljima s djecom – Procjenjivanje i smanjivanje rizika za dobrobit djece“ Društvo za psihološku pomoć u suradnji s UNICEF-om nastavlja sa seminarima na temu međusektorske suradnje namijenjenih djelatnicima u pravosuđu koji u svom poslu rade i s obiteljima s djecom. Planirano je pet seminara tijekom svibnja 2021.