Završila serija od pet seminara za školske stručne suradnike na temu međusektorske suradnje

U studenom je održano još četri seminara namijenjenih stručnim suradnicima u osnovnim i srednjim školama pod nazivom ”Prepoznavanje i procjenjivanje razvojnih rizika i sigurnosti djece: Pretpostavka unapređenja međuresorne suradnje u zaštiti dobrobiti djece”, i to u Splitu 6. studenog u prostoru Prirodoslovne škole Split na kojem je prisustvovala 21 sudionica, u Zagrebu 12. studenog u restoranu Gastro Globus na kojem je sudjelovalo 10 sudionika uživo, te dva seminara koja su uspješno održana online (za područje Rijeke 31 sudionik dana 23. studenog 2020. te za područje sjeverne Hrvatske 30. studenog 2020. na kojem je pratilo i sudjelovalo online 55 učesnika).

Uključujući seminar održan u Osijeku u listopadu ove godine radi se o 149 sudionika iz svih krajeva Hrvatske iz ukupno 137 škola.

Predavanja na seminarima držalo je ukupno 11 voditeljica: uz voditeljicu projekta i psihologinju prof. dr. sc. Marinu Ajduković još su predavale Mirela Skelac, Alenka Aladrović Deklman, Đurđica Kaurloto Martinić, Maja Proso, Anica Katačić, Vilma Bednar, Antonela Petković, Željka Čolović-Rodik, Alenka Bilić i Renata Sever.

Povratne informacije sudionika putem evaluacijskih upitnika su vrlo pozitivne (ukupni prosjek čestica na skali od 1 do 5 iznosi 4,50 za dio seminara koji se odnosi na korisnost samog seminara za rad i praksu sudionika, te 4,80 za dio seminara koji se odnosi na samu organizaciju i provedbu seminara).

Iz povratnih informacija može se zaključiti kako seminari na temu međusektorske suradnje imaju itekakvog značaja za stručne suradnike u osnovnim i srednjim školama, bilo da su održani uživo ili online, uz prednosti i mane oba načina izbedbe.