Završila serija seminara za stručnjake u sustavu socijalne skrbi

Prošlog je tjedna 18. i 19. veljače 2021. održan četvrti, time i posljednji seminar pod nazivom ,,Procjenjivanje i planiranje rada s djecom u riziku za članove timova u centrima za socijalnu skrb: Pretpostavke unapređenja unutarsektorske i međusektorske suradnje”.

Na ovom dvodnevnom online seminaru sudjelovalo je ukupno 47 djelatnika centara za socijalnu skrb s područja središnje i sjeverne Hrvatske, a zajedno s prethodnim seminarima održanima u Zagrebu 24. i 25. rujna 2020. te dva online seminara za područje dalmatinske Hrvatske u studenom 2020. te za područje istočne i zapadne Hrvatske u siječnju 2021., ukupno je 138 mladih stručnjaka iz sustava socijalne skrbi prošlo obuku o međuresornoj i unutarsektorskoj suradnji, o korištenju obnovljenih alata Liste za procjenu rizika djeteta te Liste za procjenu sigurnosti djeteta, o provođenju mjera na daljinu u vrijeme pandemije te razmijenilo međusobna iskustva dosadašnjeg rada i suradnje s ostalim sektorima (školstvom, zdravstvom, sustavom prava) i podijelilo razmišljanja i ideje za budući rad.

Seminare su pripremile i vodile prof. dr. sc. Branka Sladović Franz, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić te prof. dr. sc. Marina Ajduković kao voditeljica projekta.

U planu je održavanje novih seminara na temu međusektorske suradnje u narednom periodu.