Društvo za psihološku pomoć traži volontere!

pexels-pixabay-159579

Pozivamo sve zainteresirane studente završnih godina psihologije/pomagačkih zanimanja da se prijave za volontiranje na projektu Učimo zajedno! – podrška djeci i obiteljima s odobrenom međunarodnom zaštitom u integraciji u zajednicu koji provodi Društvo za psihološku pomoć uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Jedan od ciljeva projekta je pružanje podrške u učenju i integraciji učenicima pod međunarodnim zaštitom u četiri zagrebačke osnovne škole. Djeca/mladi uključeni u projekt dobit će svog ‘prijatelja-mentora’ koji će im jednom tjedno biti na raspolaganju kao podrška u učenju i integraciji.

U okviru projekta planira se po jedan odlazak tjedno u školu-partnera ili po jedan online susret tjedno u minimalnom trajanju od dva školska sata, što će ovisiti o mogućnostima volontera i njihovom slobodnom vremenu. Angažman volontera trebao bi trajati barem jedno cijelo polugodište, po želji duže. Očekujemo da će po učeniku biti potrebno osigurati 60 sati podrške u učenju/integraciji tijekom školske godine.

Prije početka volonterskog rada, volonteri će proći edukaciju te se upoznati s osnovama psihološkog, metodičkog i pedagoškog pristupa te komunikacijskim vještinama i zakonskom regulativom. Osim navedenog, steći će specifična znanja i vještine koje će moći primijeniti u svom budućem radu i koje će ih dodatno osposobiti za zanimanje psihologa/pomagača. Pored početne edukacije, volonterima će biti osigurana i dodatna podrška u vidu grupa podrške. Svi će volonteri dobiti pisane potvrde o sudjelovanju u edukaciji i programu volontiranja.

Projekt koordinira i vodi Viktorija Antolković Vrhovac iz Društva za psihološku pomoć, a partneri na projektu su OŠ Jure Kaštelana, OŠ Pavleka Miškine, OŠ Lovre pl. Matačića i OŠ braće Radić.

Sve zainteresirane molimo da se prijave putem obrasca za prijavu, dostupnom na poveznici:

https://forms.gle/kwrydchxZCpL5xpX8

U slučaju dodatnih pitanja, pozivamo vas da se javite koordinatorici projekta Viktoriji Antolković Vrhovac na mail viktorija@dpp.hr ili 01 4826 111.